risotto med artiskokker og edamamebønner

______________________________________________________________________________________________________

Risotto er en hurtig og lækker italiensk ret, som kan varieres næsten i det uendelige.

Der er forskellige risotto-”skoler”. Nogle mener, at retten skal være ”tør”, andre synes, at den nærmest skal være som en tyk suppe. Traditionelt spises risotto med ske, så lidt mere til den våde side kan anbefales. Men det er og bliver en smagssag.

Du skal bruge de specielle risottoris, der kan suge meget væde. Det er mærker som arborio, vialone, nano, carnoli eller roma mv.

Edamamebønnerne, som bruges i denne ret, er grønne sojabønner. Måske kender du dem fra sushi, hvor de ofte serveres i bælgene drysset med salt som en slags snack inden selve sushiserveringen.

Bønnerne købes frosne i butikker med orientalske varer – og fås nu også i supermarkeder. Jeg har senest set dem i Irma.

Du kan også bruge kogte kidneybønner eller kikærter.


___________________________________________________________________________________________

3 skalotteløg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

400 g risottoris

evt. 1 glas hvidvin

grøntsagsbouillon

1 glas artiskokhjerter

200 g edamamebønner

evt. parmesanost eller veggie”parmesan”, se nedenfor



Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare. Skyl risene og tilsæt dem Svits dem med et øjeblik.

Hæld vinen ved og kog den ind. Tilsæt derefter kogende bouillon lidt ad gangen. Lad risene simre under låg indimellem, du hælder bouillon ved.

Skær artiskokhjerterne i kvarte og bælg bønnerne. Kom begge dele i risene, når de er næsten færdige (tyg på et par riskorn indimellem). Drys med lidt salt.

Servér risottoen med parmesamost eller veggeieparmesan:



veggieparmesan

1 dl cashewnødder

2 spsk kapers


Findel nødder og kapers i køkkenmaskinen og smag til med salt.



~ by kodfrifredag on 21. April 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: