orientalsk wokret

et lille stykke frisk kokosnød (kan erstattes af andre nødder)

1 spsk korianderfrø

1 spsk spidskommefrø

1 spsk sorte sennepsfrø

100 g løg

4 fed hvidløg

1 chili

4 spsk olivenolie

250 g kartofler

250 g gulerødder

200 g hvidkål

150 g tofu, gerne med tang eller marineret

200 g broccoli

200 g blomkål

½ dl tamari

frisk koriander

200 g pasta: bred eller smal rispasta eller italiensk linguine (flad, lidt bred ”spaghetti”)




Skær kokosnødden i 10-15 strimler og rist dem gyldne i en tør wok. Sæt dem til side.

Rist derefter de tre slags krydderier – også i den tørre wok. Rist til sennepskornene begynder at springe. Sæt dem til side.

Snit løg, hvidløg og chili (fjern kernerne) og svits de tre ting i olien, til løgene er klare.

Skær kartoflerne i papirtynde skiver. Skær gulerødderne i tynde stave, skær hvidkål og tofu i terninger. Del broccoli og blomkål i små buketter.

Kom krydderierne i wokken sammen med kartoflerne. Svits et øjeblik. Læg låg på wokken og lad kartoflerne simre 4-5 minutter. Vend rundt engang imellem.

Tilsæt gulerødder og hvidkål. Svits endnu 3-4 minutter.

Tilsæt tofu, broccoli og blomkål og svits, til tofu og kålen er gennemvarme. Drys med lidt salt.

Hæld tamarien ved og bring den i kog. Smag til og servér retten drysset med koriander og de ristede kokosflager.

Giv pasta eller løskogte, brune ris til.


tip

Hvis du vil have lidt mere sovs end her, så tilsæt 2 spsk vegetarisk østerssovs og 1/2 vand.

Jævn med lidt maizenamel rørt ud i vand.

~ by kodfrifredag on 28. April 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: