squash – og deres anvendelse

kært barn har mange navne …


… squash, zucchini, courgetter. Jeg foretrækker squash, skønt man i Italien siger zucchini.

Den mildt smagende grøntsag egner sig til mange slags salater.


squash med blå ost og mandler


Riv 5-6 romaineblade i mindre stykker. Skær 1-2 squash i skiver og snit det øverste af et forårsløg fint. Smulder 100 g roquefortost eller lignende blå ost.

Bland ingredienserne sammen. Rist 25 g mandler på en tør pande.

Rør en dressing af 4 spsk olivenolie, 1 fed presset hvidløg og 2 spsk citronsaft. Smag til med salt, peber, sennep og sukker.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys med mandlerne.


squashsalat med parmesan


Italien er fuld af grønne lækkerier. Denne rigtig skønne salat stammer fra støvlelandet.


Skær en eller to squash i meget tynde skiver og vend dem i lidt olivenolie. Dæk dem med køkkenfilm og lad dem stå natten over.

Drys med salt og peber og vend rundt. Læg skiverne på et fad og drys med tynde parmesanflager og små sorte nicoise oliven.


~ by kodfrifredag on 28. April 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: