krydret linseret

3 ½ dl linser

4 spsk olie

1 spsk knuste korianderfrø

1 spsk knuste spidskommenfrø

2 tsk gurkemeje

½ tsk chiliflager (eller ½ hakket, frisk chili)

200 g løg

6 fed hvidløg

3 spsk finthakket ingefær

1 dåse hakkede tomater

400 g gulerødder

400 g kartofler

ca. 4 dl grøntsagsbouillon

2 dl yoghurt eller sojayoghurt

frisk koriander


Kog linserne i rigeligt vand 10 minutter. Afdryp dem.

Varm olien op i en gryde og svits krydderierne 2-3 minutter.

Hak løg og hvidløg og tilsæt dem. Svits til løgene er klare.

Hæld tomaterne i gryden sammen med ingefæren og de forkogte linser.

Skær kartofler og gulerødder i terninger og tilsæt dem sammen med 3 dl bouillon.

Læg låg på gryden og lad stuvningen simre 10 minutter. Se efter om der skal tilsættes mere bouillon.

Smag til med salt og evt. et nip sukker når kartoflerne er møre.

Giv kogte brune ris eller quinoa til og servér retten med yoghurt og hakket koriander.



~ by kodfrifredag on 5. May 2010.

2 Responses to “krydret linseret”

  1. Hvor ser det lækkert ud. Det er lige præcis sådan noget mad jeg er helt vild med. Jeg kan vist godt lide sådan nogle lidt tunge gryderetter eller sammenkogte retter. :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: