suppe med ramsløg og skvalderkål

spis dit ukrudt

I gamle dage spiste man en suppe om foråret, som blev kaldt skærtorsdagssuppe. I denne suppe kogte man alle de små nye vilde skud, der dukker op af jorden om foråret. Dengang havde man rigtig meget brug for at få vitaminer og minealer efter vinterens smalkost.

Sådan er det ikke helt i dag, men jeg tror alligevel, at de fleste af os vil have glæde af denne suppe sprængfyldt med vitaminer og mineraler.


skærtorsdagssuppe

Svits et hakket løg og 4 fed hvidløg i et par spsk olie.

Snit 1/2 l helt nye skud af skvalderkål, brændenælder, mælkebøtter og ramsløg – og evt. andre vilde spiselige planter, fx syre.

Skær 4 kartofler i små terninger og kog suppen i 8 dl grøntsagsbouillon 8-10 minutter. Du kan evt. blende suppen.

Smag til med salt og peber. Du kan også tilsætte reven ingefær til suppen – så bliver det en ren “gå-væk-gigt-suppe”.


~ by kodfrifredag on 5. May 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: