broget rissalat

__________________________________________________________________________________________________________________


2 dl brune ris

1 gulerod

2 stilke bladselleri

1 bdt radiser

¼ agurk

1 håndfuld ramsløgblade eller små spinatblade

50 g sorte nicoise oliven


dressing

4 spsk olivenolie

2 spsk riseddike eller frugteddike

2 fed hvidløg

1 håndfuld krydderurter, fx basilikum eller mynte


Kog risene i 4 ½ dl vand ca. 35 minutter. Al vandet skal være kogt væk. Drys med lidt salt og lad risene afkøle.

Skær guleroden i tændstikstore stykker. Skær bladselleri og radiser i skiver. Skær agurken i terninger og snit de grønne blade. Bland alle grøntsagerne sammen med de sorte oliven og de afkølede ris.

Rør en dressing af olie, eddike, presset hvidløg og fintsnittet krydderurt. Smag til med salt og peber og hæld dressingen over salaten.

Vend rundt og servér.


~ by kodfrifredag on 12. May 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: