fyldte peberfrugter med rosin/valnøddesovs


4 store peberfrugter

100 g løg

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

½ kg frisk spinat eller 250 g frossen

reven muskatnød

2 tsk tørret, stødt madagascarpeber

skal og saft af ½ økologisk citron

120 g gedeost af brietypen (kan erstattes af 3 dl kogte kikærter eller kidneybønner)


sovs

50 g skalotteløg

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

50 g rosiner

1 dåse hakkede, økologiske tomater

½ dl hakkede valnødder

citronsaft


Skær et ”låg” af peberfrugterne og fjern kernerne.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er let gyldne. Tilsæt spinaten. Lad den falde sammen – eller tø den op. Smag spinaten til med reven muskatnød, peber, citronsaft og reven citronskal samt salt. Fjern gryden fra varmen.

Skær osten i små terninger og vend dem i spinaten – eller kom de kogte bønner i.

Fordel spinatfyldet i peberfrugterne og sæt dem på en bageplade. Bag peberfrugterne i en 200 grader varm ovn ca. 30 minutter.

Lav sovsen imens: hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare. Tilsæt rosiner og tomater med væde. Kom et drys salt og sukker i og læg låg på gryden. Lad sovsen simre ca. 20 minutter.

Tilsæt valnødderne og smag til med salt, sukker og citronsaft. Måske må der tilsættes lidt vand eller bouillon til sovsen, hvis den er kogt for meget ind.

Giv brød eller kogte ris til peberfrugterne – samt en salat.


~ by kodfrifredag on 12. May 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: