grøntsagsfond

Det er om foråret, hvor alle de små nye vilde planter vælder frem, at du kan koge en god grøntsagsfond med vilde planter.

Allerbedst er det selvfølgelig at spise de grønne spirer i en salat eller suppe, men du kan også koge en dejlig grøntsagsfond ved at samle små blade af skvalderkål, brændenælde, mælkebøtte og ramsløg.

Kog planterne  i rigeligt vand sammen med et par hakkede løg, hvidløg, top af selleri og rødbede, snittet bladselleri – og hvad du har af grønt “affald”, som du ellers ville smide ud, fx stok af blomkål.

Lad fonden simre under låg ca. 40 minutter og afkøl den. Si fonden og frys den  evt. ned i små portioner.


~ by kodfrifredag on 12. May 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: