broccolisalat med ris, tang og pinjekerner

3 tørrede shiitakesvampe

en håndfuld arametang

2 dl brune ris

½ dl pinjekerner (eller mandelflager)

150 g broccoli


dressing

4 spsk olivenolie

citronsaft

1 spsk hakkede kapers

1 spsk frisk citrontimian


Læg svampene og tangen i blød i rigeligt vand et par timer.

Kog risene i 4 ½ dl vand ca. 35 minutter. Al vandet skal være kogt væk. Drys med lidt salt og lad risene afkøle.

Rist pinjekerner eller mandelflager gyldne på en tør pande.

Del broccolien i små buketter og læg dem i kogende vand 1 minut. Afdryp og afkøl dem.

Afdryp svampe og tang (brug udblødningsvandet til en suppe). Skær svampene i papirtynde skiver. Smid stokkene ud.

Bland alle ingredienserne.

Smag olien til med citronsaft. Tilsæt 2 spsk vand, kapers og timian. Smag til med salt og peber og hæld dressingen over salaten. Vend rundt og servér.


~ by kodfrifredag on 19. May 2010.

2 Responses to “broccolisalat med ris, tang og pinjekerner”

  1. Mmmm, det ser lækkert ud og må være en god måde at lokke lidt tang i familien. Det må straks prøves …

    • Kære Karen,
      Du kan også smuldre tang i fx en suppe (fx en ristet noriplade). Så aner ingen, at de får en masse vitaminer og mineraler! Til salater er arame en god type at starte med.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: