svampe/porretærte

tærtebund med spelt
200 g speltmel (eller alm. hvedemel)
100 g blødt smør
1/2 dl fløde eller sojamælk
ca. 4 spsk koldt vand


Denne dej er lidt vanskelig at rulle ud i ét stykke. Til gengæld er det min foretrukne tærtebund. Lækker og sprød.
Ælt alle ingredienserne sammen og rul dejen bedst muligt ud. Klem mindre stykker dej sammen i formen til en sammenhængende bund.
Sæt tærtebunden i en 200 grader varm ovn og forbag den 8-10 minutter.


fyld
600 g rensede porrer
4 spsk olivenolie
250 g svampe
2 tsk tørret timian
2 tsk tørret basilikum
3 æg
2 dl piskefløde eller sojamælk


Skær porrerne i strimler og svits dem i olien, til de er bløde. Skær svampene i strimler eller skiver og svits begge dele ved rask varme nogle minutter. Tilsæt krydderurter samt lidt salt og peber og måske et nip sukker.
Læg grøntsagerne i den forbagte tærtebund. Pisk æg og fløde eller sojamælk sammen og tilsæt lidt salt. Hæld æggemassen over grøntsagerne og bag tærten færdig i en 200 grader varm ovn ca. 25 minutter.
Servér en salat til tærten.

~ by kodfrifredag on 19. May 2010.

2 Responses to “svampe/porretærte”

  1. Hej Kirsten, hvad skal man erstatte æggene med, hvis man ikke spiser æg? Kh Anja

    • Hi Anja,
      Du kan ikke rigtig erstatte æggene, men du kan godt nøjes med at vende grøntsagerne i fløde eller sojamælk. Brug så 1 dl.
      Hvis du spiser ost, kan du drysse med lidt reven ost. Det bliver helt sikkert også lækkert.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: