forårspasta


350 g spinat- eller fuldkornsfettucine
2 forårsløg
2 fed hvidløg
200 g broccoli
150 g nye gulerødder
200 g grønne og hvide asparges
100 g bælgede ærter
4 spsk olivenolie
1 dl frisk basilikum
1 dl piskefløde eller soyamælk
1-2 dl grøntsagsbouillon 


Kog pastaen efter anvisningen på pakken, så den er parat, når sovsen er færdig.
Hak løg og hvidløg.
Del broccolien i buketter, skær stokken i tern. Skær gulerødderne i skiver. Skær aspargesene i 3-4 cm lange stykker (skræl de hvide).
Varm olien op i en stor gryde – gerne en wok. Svits først løg og hvidløg.
Tilsæt broccoli og gulerødder og svits dem 4-5 minutter.
Kom aspargesene og ærterne i og svits endnu nogle minutter. Tilsæt basilikum, fløde eller soyamælk og bouillon (eller lidt kogevand fra pastaen) samt et drys salt og peber.
Lad sovsen simre endnu et par minutter.
Smag til.
Vend den kogte pasta i sovsen.


~ by kodfrifredag on 26. May 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: