marinerede oliven

Læg 200-300 g oliven i et glas. Det må gerne være forskellige slags: små og store sorte, calamata, grønne, rødlige etc.

Pres saften af en økologisk citron og skær det gule af skallen i tynde strimer.

Læg citronstrimlerne, 6 fed hvidløg i skiver og 1 chili i glasset. Tilføj krydderurter efter smag: fx kviste af romarin eller timian.

Rør citronsaften med 1 dl olivenolie og hæld marinaden over frugterne. Læg låg på og ryst glasset godt. Lad olivenblandingen marinere en uges tid og vend glasset engang imellem  – mens vi venter på sol og varmt vejr!

Du kan også tilføje små stave af gulerødder og bittesmå buketter af blomkål til blandingen. Måske skal der så lidt mere olie i glasset.

.

Marokko.oliven

Disse oliven er fotograferet i Marokko, hvor man finder virkelig lækre oliven.

~ by kodfrifredag on 26. May 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: