asparges med trøffelmayo

ca. 400  g hvide asparges

1 dl mayonaise

lidt fløde eller soja quisine

et par dråber trøffelolie

citronsaft

4 lange stængler purløg

2 tsk finthakket estragon


Skræl aspargesene og læg dem i kogende vand tilsat et drys sukker 2-3 minutter afhængig af tykkelsen. Afdryp dem og overhæld dem straks med koldt vand. Afkøl dem.

Rør mayonnaisen med lidt fløde og smag til med trøffelolie. Start med et par dråber og smag til – også med citronsaft, salt og peber. Trøffelsmagen skal endelig ikke være for dominerende.

Del aspargesene i fire portioner og bind en stængel purløg omkring. Servér de fire portioner på fire tallerkener. Læg mayonnaisen i fire små skåle – eller i fire skeer, som lægges på tallerkenen sammen med aspargesene. Drys mayonnaisen med estragon eller purløg.



~ by kodfrifredag on 2. June 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: