aspargessuppe

Skræl 1/2 kg hvide asparges. Tag en enkelt stængel fra og skær resten i stykker på et par cm. Kog aspargesene i 6 dl grøntsagsbouillon tilsat 1 tsk sukker ca. 15 minutter. Purér suppen i blenderen. Hæld den tilbage i gryden.

Tilsæt ca. 2 dl fløde eller soja quisine. Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft. Varm suppen igennem.

Hvis du vil servere suppen ekstra elegant, så skær den resterende stængel samt en stængel grøn asparges i 2 cm skiver og træk dem skiftevis på en tynd træpind. Du kan naturligvis også blot skære tynde skiver og komme dem i suppen.

Servér suppen portionsvis med en pind i hver portion. Drys med rigeligt klippet dild eller bredbladet persille.

Et drys ristede sesamfrø med hvidløg smager også godt på suppen, se under ugens menu, uge 1.

Ristede mandelflager er også lækre at drysse på.


~ by kodfrifredag on 2. June 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: