samsøfrikassé

undskyld: der var forkert link til blomkålssuppen med mandler på Facebook. Det rigtige link er: http://www.urtekram.dk/blog/bloggere/kirsten-skaarup/mandel-blomkaalssuppe

.

samsøfrikassé

1/2 kg små nye kartofler
8 forårsløg
400 g grønne asparges
350 g nye gulerødder
5 dl grøntsagsbouillon
100 g nye, bælgede ærter
1 dl sojafløde eller anden fløde
50 g smør eller 4 spsk olivenolie
1 bdt dild



Skrab kartoflerne og kog dem knap møre. Hæld vandet fra.
Skær forårsløg og asparges i 4-5 cm lange stykker.
Kog løg og gulerødder i bouillonen 3-4 minutter. Tilsæt et drys salt og peber.
Tilsæt kartofler og asparges og lad dem koge med endnu 4-5 minutter, eller til kartoflerne er helt møre. Kom ærter og fløde eller soja quisine i. Lad det koge op og vend hurtigt smørret eller olien i retten.
Smag til og servér straks med klippet dild.
Giv ristet rugbrød til – eller Sørens knækbrød.
Du kan komme andre nye grøntsager i frikasseen efter smag, fx hvide asparges, spinat, sommerkål, spidskål etc.

~ by kodfrifredag on 2. June 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: