taboulleh – salat fra Mellemøsten

taboulleh – salat fra Mellemøsten


3 dl bulgur (knækkede hvedekerner) – evt. quinoa

1 lille agurk

3-4 tomater

2 spsk finthakket skalotteløg

2 dl fintsnittet bredbladet persille

4 spsk klippet mynte


dressing

4 spsk olivenolie

citronsaft

2 tsk ristede spidskommenfrø

2 fed hvidløg


Kog bulguren i ½ l vand 10 minutter. Vandet skal være kogt væk, når bulguren er færdig.  Drys med lidt salt og lad bulguren afkøle.

Hvis du bruger quinoa så rist frøene i en spsk olie i en gryde. Tilsæt 4 dl vand og kog frøene 10 minutter. Drys med lidt salt og lad quinoaen afkøle under låg.

Skær agurk og tomater i terninger og vend dem i den afkølede bulgur (eller quinoa) sammen med løg, persille og mynte.

Rør olien med citronsaft og et drys salt og peber. Tilsæt 1 spsk vand, spidskommen og presset hvidløg . Smag til igen og rør dressingen i salaten.


vegetarret, vegetaropskrift, veganerret

~ by kodfrifredag on 2. June 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: