ovnbagte grøntsager i pergament

___________________________________________________________________________________________________________________________________

24 små nye kartofler

8-12 tynde nye gulerødder

8 forårsløg

4 grønne asparges

8 hvide asparges

8 fed hvidløg

olivenolie

1 citron

4 stjerneanis (kan evt. udelades)

bagepapir


Kog kartoflerne 5-6 minutter afhængig af størrelsen. De skal cirka være halvkogte. Afdryp dem.

Skær gulerødderne igennem på langs. Skær forårsløgene over en gang. Skræl de hvide asparges.

Klip 4 store stykker bagepapir ud.

Fordel grøntsagerne på papirstykkerne:  kartofler, gulerødder, forårsløg og asparges.

Skær hvidløgsfeddene i skiver for fordel dem på grøntsagerne. Drys med salt og rigeligt friskkværnet peber. Hæld 1 spsk olivenolie på hver portion og vend rundt i grøntsagerne.

Læg en citronskive og en stjerneanis på hver portion.

Pak pakkerne sammen, så de er helt forseglede. Dampen skal blive inde i pakkerne. Sæt evt. en papirclips i enderne af pakkerne.

Bag grøntsagerne i en 200 grader varm ovn 25-30 minutter. Åbn en af pakkerne og mærk om grøntsagerne er færdige, før du tager pakkerne ud af ovnen.

Servér pakkerne portionsvis, gerne med en urtecreme.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________


urtecreme

2 dl soja quisine eller fløde

evt. lidt mælk eller sojamælk

4 spsk olivenolie

2 fed hvidløg

citronsaft

2 dl finthakkede krydderurter, fx mynte, purløg, løvstikke, persille, koriander etc. – vælg dine egne favoritter, men der må gerne være mange slags


Rør fløden med et mælkeprodukt, hvis du vil have den lidt tyndere. Tilsæt presset hvidløg og olivenolie. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Rør de finthakkede urter i og smag til igen.

Servér urtecremen til pakkerne separat. Fordel den evt. i 4 små skåle, så hver får sin portion.


~ by kodfrifredag on 16. June 2010.

4 Responses to “ovnbagte grøntsager i pergament”

  1. Hvor længe skal pakkerne ca. i ovnen og ved hvor mange grader? Det er svært at sjusse sig frem til, for hverken over- eller undertilberedte grøntsager er specielt interessante. Glæder mig til at afprøve denne ret – med stjerneanis (som jeg er ved at blive fortrolig med; herligt i f.eks. en mexikansk mole eller tomatsauce).

    Tak for en inspirerende side!

    • Kære Lærke,
      Av, hvor pinligt! Jeg har glemt at skrive bagetid. Nu har jeg føjet det ind i opskriften. Tusind tak fordi du gjorde mig opmærksom på manglen.
      De nye sommergrøntsager som opskriften handler om, skal bage i en 200 grader varm ovn 25-30 minutter, men da du formentlig på denne årstid vælger pastinakker, rødbeder, selleri etc., skal du lade pakkerne stå i ovnen ca. 35 minutter, før du tager en af pakkerne ud og tjekker om grøntsagerne er møre.
      Det smager himmelsk! Rigtig god fornøjelse. Se også under bagte rodfrugter (http://wp.me/pHBxF-1K) på bloggen.
      Kh
      Kirsten

  2. Mange tak for den korte svartid.
    Jeg synes dog ikke at citronen og stjerneanisen tilførte det store. Jeg brugte kartofler, grønne asparges og lilla + hvide gulerødder (desværre ikke små fine). Jeg er spændt på om andre kan få mere ud af opskriften end hvad jeg har formået!

    • Det lyder ikke som om, du er helt glad for retten. Måske skal du lave et markant dip eller sovs til, fx noget med chili, ingefær, spidskommen eller andre gode smagsgivere.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: