salat med vilde ris og valnødder


 

2 dl vilde ris (eller brune ris)

½ agurk

1 bdt radiser

2 spsk finthakket skalotteløg

½ dl mynteblade

50 g valnødder


 

olivendressing

5 spsk valnødde- eller anden olie

2 spsk citronsaft

1 spsk tamari

2 spsk finthakkede oliven


 

De vilde ris fylder ikke så meget, når de er tørre, men de svulmer meget op under kogningen.

Kom risene i 7 dl vand og kog dem 40 minutter. Sluk for varmen og lad risene afkøle i resten af vandet.

Skær agurken i små terninger og skær radiserne i skiver.

Snit mynten og hak valnødderne.

Hæld evt. overskydende vand fra risene og drys med lidt salt.

Bland alle ingredienserne med risene.

Rør en dressing af olie, citronsaft, tamari og kapers. Smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.


 

tip

Vilde ris er lidt dyre, og desuden skal de koge længe. Så hvis du er energibevidst på både den ene og den anden måde, kan du i stedet vælge bulgur, se om kogningen her, eller couscous, se om tilberedningen her.

 

 

vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift

~ by kodfrifredag on 16. June 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: