gazpacho – kold gulerodssuppe

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

250 g nye gulerødder

1 gul eller rød peberfrugt

½ agurk

2 solmodne tomater

2 spsk hakket skalotteløg

2 fed hakket hvidløg

2 spsk reven ingefær

2 skiver halvtørt hvedebrød

1/2 l grøntsagsbouillon

2 spsk riseddike

4 spsk koncentreret hyldeblomstsaft

2 spsk tamari

citronsaft

1 dl mynteblade

evt. 1 dl kokosmælk

1 bdt purløg


Riv gulerødderne. Skær peberfrugten, agurken og tomaterne i små terninger (fjern kerner og frøstol fra peberfrugten).

Kom de fire ting i blenderen sammen med skalotteløg, hvidløg, ingefær, brød, bouillon, riseddike, hyldeblomstsaft og tamari.

Blend til suppen er helt ensartet. Tilsæt om nødvendigt mere væde.

Snit myntebladene og rør dem i suppen.

Hæld suppen i en skål og smag til med salt, peber og citronsaft.

Det er meget vigtigt, at suppen bliver smagt rigtigt til – ellers er den ikke så spændende.

Bliv ved med at smage til – evt. også med hyldeblomstsaft og tamari – indtil smagen sidder ”lige i øjet”.

Sæt suppen i køleskabet, gerne til næste dag.

Smag til igen og servér suppen portionsvis, evt. med en skefuld kokosmælk på toppen. Drys med klippet purløg.


~ by kodfrifredag on 23. June 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: