pyt-i-pande, kantareller med spidskål og nye kartofler

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

400 g små nye kartofler

200 g tofu, gerne røget eller marineret (evt. kogte kikærter eller bønner)

rapsolie

4 forårsløg

4 fed hvidløg

1 spidskålshoved

300 g asparges

200 g kantareller

citronsaft

evt. 1-2 dl soja quisine eller fløde

timian eller anden krydderurt


Kog kartoflerne møre, men stadig faste, og afdryp dem.

Skær tofuen i terninger og steg dem gyldne i 2 spsk olie. Sæt dem til side.

Snit løg og hvidløg og svits dem  i 2 spsk olie 3-4 minutter.

Snit spidskålen og skær aspargesene i mindre stykker på skrå. Skær kantarellerne igennem.

Kom asparges og kantareller på panden og svits dem 4-5 minutter. Tilsæt kålen, de kogte kartofler og tofuen eller bønnerne.

Tilsæt et par spsk citronsaft og evt. fløde. Svits et øjeblik til kålen skifter farve – og retten er gennemvarm.

Smag til med salt, peber og citronsaft. Drys med timian eller en anden krydderurt.


tip

Her er en hurtig ret til en travl dag. Hvis du ikke bryder dig om tofu, så brug kogte brune bønner, kidneybønner eller kikærter.

Du kan også bruge tempeh eller seitan i stedet for tofu.



~ af kodfrifredag på 23. juni 2010.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.767, der følger denne blog

%d bloggers like this: