pyt-i-pande, kantareller med spidskål og nye kartofler

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

400 g små nye kartofler

200 g tofu, gerne røget eller marineret (evt. kogte kikærter eller bønner)

rapsolie

4 forårsløg

4 fed hvidløg

1 spidskålshoved

300 g asparges

200 g kantareller

citronsaft

evt. 1-2 dl soja quisine eller fløde

timian eller anden krydderurt


Kog kartoflerne møre, men stadig faste, og afdryp dem.

Skær tofuen i terninger og steg dem gyldne i 2 spsk olie. Sæt dem til side.

Snit løg og hvidløg og svits dem  i 2 spsk olie 3-4 minutter.

Snit spidskålen og skær aspargesene i mindre stykker på skrå. Skær kantarellerne igennem.

Kom asparges og kantareller på panden og svits dem 4-5 minutter. Tilsæt kålen, de kogte kartofler og tofuen eller bønnerne.

Tilsæt et par spsk citronsaft og evt. fløde. Svits et øjeblik til kålen skifter farve – og retten er gennemvarm.

Smag til med salt, peber og citronsaft. Drys med timian eller en anden krydderurt.


tip

Her er en hurtig ret til en travl dag. Hvis du ikke bryder dig om tofu, så brug kogte brune bønner, kidneybønner eller kikærter.

Du kan også bruge tempeh eller seitan i stedet for tofu.



~ by kodfrifredag on 23. June 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,875 other followers

%d bloggers like this: