Hans’ rygeost

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

2 l økologisk, uhomogeniseret sødmælk

1/4 l gammeldags kærnemælk

1/2 tsk salt


rygning i kuglegrill

2 håndfulde havrehalm

1 håndfuld store brændenælder



Lun mælken til 35-40 grader og bland den med kærnemælken i en skål. Lad det stå natten over til det er skilt i ostemasse og valle.

Hæld massen i en sigte som er beklædt med et klæde (stofserviet eller viskestykke), der anbringes over en skål. Sæt skålen i køleskabet et døgns tid til ostemassen er fast men stadig lidt lind.

Læg nu ostemassen over i den skål, som du vil servere den i, og pak skålen ind i stanniol på ydersiden (så den ikke sværtes af røgen, når osten ryges).

Læg halmen i en kuglegrill. Sæt skålen med rygeosten i modsatte side af halmen. Antænd halmen og læg brændenælderne ovenpå den brændende halm. Der vil nu være en kraftig røgudvikling. Læg låget på i 3-4 min. til osten er gyldenbrun på overfladen.

Fjern stanniolen og rengør skålen. Drys med almindelig kommen (ikke spidskommen) eller purløg – og brug fx osten til agurkeruller.


~ by kodfrifredag on 15. July 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: