kold ærtesuppe med ingefær

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4 spsk fint snittet ingefær + evt. ekstra

olivenolie

50 g skalotteløg

2 pærer

200 g bælgede ærter

ca. 8 dl grøntsagsbouillon

citronsaft

evt. lidt sojafløde eller piskefløde

4 spsk hakket persille


Svits ingefæren i 1/2 spsk olie og sæt den til side.

Hak løgene og svits dem i 2 spsk olie. Skær pærerne i terninger og kom dem i gryden sammen med ærter (gem 4 spsk friske ærter) og bouillon.

Læg låg på gryden og kog suppen 10 minutter.

Purér suppen i blenderen og smag den til med salt, peber og citronsaft. Den syrlige citronsmag skal balancere med ærternes søde smag.

Hvis du ønsker suppen ekstra stærk, så smag den også til med frisk reven ingefær.

Sæt suppen i køleskabet indtil serveringen.

Servér suppen portionsvis. Sæt evt. 1 spsk fløde i hver portion og læg lidt af den svitsede ingefær på toppen sammen med de rå ærter. Drys med persille og servér.


_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


~ by kodfrifredag on 15. July 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: