orientalsk spidskålssalat

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

en lille håndfuld arametang (kan udelades)

1 lille spidskålshoved

1/2 agurk

top af to forårsløg

4 spsk hakket koriander

4 spsk hvidløgsristede sesamfrø


dressing

5 spsk sesamolie

2 tsk ristet sesamolie

3 spsk riseddike

1/2-1 chili, frisk eller tørret

reven ingefær

1 tsk sukker


Hæld kogende vand på tangen og lad den stå et kvarters tid.

Snit spidskålen fint og drys 2 spsk salt på. Lad kålen trække 20-30 minutter.

Skær agurken i terninger og snit løget fint.

Afdryp tangen.

Kom kålen i et dørslag og skyl al saltet af. Afdryp kålen. Bland tang og grøntsager.

Rør en dressing af de to slags olie, eddike og finthakket chili efter smag. Tilsæt ca. 1 spsk reven ingefær, sukker, salt og peber.

Smag dressingen godt til og hæld den over salaten. Vend rundt og drys med sesamfrø og koriander.


tip

Hvis har har travlt, behøver du ikke lade kålen trække med salt – men den bliver lidt blødere af det.


~ by kodfrifredag on 15. July 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: