chlodnik – kold polsk agurkesuppe

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Denne suppe stammer fra Polen og Rusland – det smages bl.a. på surkålen.


2 dl yoghurt eller sojayoghurt

1/2 l gammeldags kærnemælk (eller sojamælk smagt til med citronsaft)

1 agurk

1 bdt radiser

4 spsk surkål fra glas (kan evt. udelades)

1 bdt dild

1 bdt purløg

evt. 1 hårdkogt æg


Rør de to mælkeprodukter sammen og smag til med salt og peber.

Skær agurken og radiserne i skiver eller små stave. Rør dem i suppen sammen med klippet dild og purløg.

Servér suppen portionsvis, gerne drysset med lidt finthakket agurk og radiser, surkål samt purløg.

I Østeuropa sætter man et eller to kvarte hårdkogte æg på hver portion.


~ by kodfrifredag on 22. July 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: