ovnbagte nye kartofler og gulerødder i pergament

ovnbagte nye grøntsager i pergament

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

600 g nye gulerødder

1 kg nye kartofler

2-3 hele hvidløg

4 spsk olivenolie

forskellige friske krydderurter


Skær gulerødderne og kartoflerne igennem på langs. Hvis kartoflerne er store, så skær dem i kvarte. Pil hvidløgene og brug så mange fed, du har lyst til.

Fordel grøntsagerne på 4 stykker bagepapir, der er store nok til at kunne lukkes helt sammen.

Dryp lidt olivenolie på hver portion og drys med lidt salt.

Luk pakkerne helt til og læg dem med sammenføjningen nedad på en bageplade.

Sæt pakkerne i en 200 grader varm ovn og bag dem 15 minutter. Stik i en enkelt kartoffel med en kniv – og hvis den føles nogenlunde blød, så sluk for ovnen og lad pakkerne stå endnu 5 minutter i ovnen.

Servér pakkerne portionsvis – gerne med en salat af spelt eller perlebyg. Du kan også servere dem med en linsepaté eller bønnefrikadeller.

Giv masser af forskellige krydderurter til – her er det timian, løvstikke, mynte og estragon.

Agurker i dildcreme passer også godt til de bagte grøntsager.


tip

Hvis du bruger vintergrøntsager som rødbeder, kartofler, pastinakker mv, skal du bage pakkerne ca. 40 minutter.

Prøv med en kniv om grøntsagerne er møre, inden du tager dem ud af ovnen.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

~ by kodfrifredag on 29. July 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: