avocado i spicy kokosdressing

avocado i spicy kokosdressing

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Denne pikante forret er inspireret af den sydamerikanske ret ceviche.

Ceviche er en salat eller forret, som normalt laves med rå fisk, men da der som bekendt ikke findes dyr i mit køkken, er fisken her erstattet af kokosnød.


dressing

2 dl tyk kokosmælk

1 økologisk limefrugt

½-1 chili (eller tørrede chiliflager)

1 fed presset hvidløg

1 spsk reven ingefær


50 g frisk kokos

½ agurk

1-2 avocado

koriander


Rør kokosmælken sammen med saften og 1 tsk reven skal af en lime. Nogle limefrugter er svære at rive. Hvis det er tilfældet så hak det grønne af skallen fint.

Hak så meget chili, du har lyst til og kom det i kokosmælken sammen med presset hvidløg og ingefær.

Smag rigtig godt til med limesaft, – skal, salt og sukker.

Skær kokoskødet i tynde små skiver. Skær agurken i ”pinde”. Rør begge dele i kokosdressingen.

Skær avocadoerne i skiver og læg dem på et fad. Fordel kokosblandingen øverst og drys med koriander.


~ by kodfrifredag on 5. August 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: