hurtig sommerwok

hurtig sommerwok


___________________________________________________________________________________________________________________________________

150 g tofu, gerne røget eller marineret

rapsolie

100 g løg

2 fed hvidløg

1 chili

2 spsk fintsnittet ingefær

250 g gulerødder

250 g blomkål

250 g spidskål

200 g squash

4 blade ny grønkål eller andre grønne blade (spinat, persille etc.)

½ dl tamari (soja)

citronsaft

300 g pasta (fx linguine)



Skær tofuen i små terninger og steg dem gyldne i 2 spsk olie. Sæt dem til side.

Hak løg og hvidløg. Snit chilien og svits de tre ting i 2 spsk olie et par minutter. Tilsæt ingefæren.

Snit alle grøntsagerne i ”mundrette” stykker.

Kom først gulerødder og blomkål i wokken og svits et par minutter.

Tilsæt spidskål, squash og de grønne blade. Svits endnu et par minutter. Hæld tamarien ved og smag til med salt og citronsaft. Bland den stegte tofu i retten og varm den igennem.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Sørg for at pastaen er færdig samtidig med tofuretten.

Servér retten med pastaen i bunden af et højt glas eller en tallerken og fordel grøntsagerne ovenpå.


tip

Jeg har været så heldig at få de første nye grønkålsblade af mine gode venner, Inge-Lise og Vagn, som selv dyrker grønkål.

Hvis man ikke selv dyrker grønkål, må man formentlig undvære de nye blade. I så fald må du vælge spinat eller andre grønne blade, fx spæde rødbedeblade.


~ by kodfrifredag on 5. August 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: