lynhurtige bønnefrikadeller

lynhurtige bønnefrikadeller


____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jeg anbefaler absolut ikke dåsemad, men på en meget travl dag kan det være nødvendigt blot at åbne en dåse for at få god mad på bordet.

Det er muligt at købe udmærkede økologiske bønner på dåse.

Du kan selvfølgelig også lave frikadellerne med bønner, du selv har kogt. Hvis du har kogte kidneybønner (eller andre bønner) liggende i fryseren så brug ca. 5 dl.


1 dåse økologiske kidneybønner

1 dl finthakkede løg

1/2 dl finthakkede mandler

2 spsk sojamel

2 spsk rapsolie

2 spsk tamari

2 spsk fin rasp

2 spsk fintsnittet salvie (eller 2 tsk tørret)

olie til stegning


Purér bønnerne i køkkenmaskinen og rør alle ingredienserne i. Smag godt til med salt og peber.

Lad gerne farsen stå en halv times tid, inden du steger ca. 10 frikadeller af den. Sæt frikadellerne på en godt varm pande og skru derefter ned.

Klik her – så får du opskrift på en anden type bønnefrikadeller.


tip

Hvis du ønsker frikadeller til madpakken næste dag, så lav dobbelt portion.

Hvis du spiser æg, så rør evt. et æg i farsen og måske lidt mere rasp. Så bliver frikadellerne mere ”skærefaste”.



~ by kodfrifredag on 12. August 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: