artiskokker med kantarelstuvning

artiskokker med kantarelstuvning

__________________________________________________________________________________________________

4 store artiskokker

2 skalotteløg

4 fed hvidløg

200 g kantareller

2 spsk rapsolie

2 dl fløde eller soja quisine

1 spsk hakket, frisk timian

citronsaft


 

Skær stilkene af artiskokkerne og sæt dem i en stor gryde med vand, der går godt op omkring artiskokkerne.

Kog artiskokkerne under låg 20-35 minutter afhængig af størrelsen.

Prøv om du kan hive et blad af en af artiskokkerne efter 20 minutter. Når bladet nemt går af, er artiskokkerne færdige.

Afdryp dem med hovedet nedad.

Lav stuvningen, mens artiskokkerne koger.

Hak løg og hvidløg. Skær de største kantareller i kvarte.

Svits løg og hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt kantarellerne og svits endnu et par minutter.

Hæld fløden ved (kan evt. helt undværes) sammen med timian og 2-3 spsk citronsaft. Kog fløden lidt ind og smag til med salt, peber og måske et nip sukker.

Servér stuvningen til artiskokkerne separat.


tip

Du kan bruge mange slags dip til artiskokker, fx en almindelig olie-eddikedressing med presset hvidløg og krydderurter, mayonnaise smagt til med sennep og citronsaft – også det delikate valnødde-peberfrugtdip, muhammarah er fint til artiskokkerne.


~ by kodfrifredag on 19. August 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: