cannelloni med spinat og ost

cannelloni med spinat og ost

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4 skalotteløg

4 fed hvidløg

250 g champignon

rapsolie

citronsaft

250 g frossen spinat (eller 1/2 kg frisk)

3 tsk tørret timian

150 g parmesanost

ca. 16 cannellonirør


tomatsovs

400 g tomater (evt. 1 dåse økologiske)

1 håndfuld frisk oregano (eller 2 tsk tørret)


bechamelsovs

30 g smør

3 spsk mel

2-3 dl mælk eller sojamælk

reven muskatnød

evt. 100 g mozzarellaost


Hak løg, hvidløg og svampe.

Svits halvdelen af løg og hvidløg i 2 spsk olie, til løgene er klare. Tilsæt svampene og et par spsk citronsaft. Svits svampene et par minutter.

Tilsæt spinaten og tø den op eller – hvis spinaten er frisk – svits til bladene er bløde. Tilsæt timian og et drys salt og peber. Lad det afkøle.

Riv parmesanen og rør halvdelen i fyldet. Fordel fyldet i cannellonirørene. Brug fx en teske.

Svits det resterende løg og hvidløg i 1 spsk olie og tilsæt hakkede friske tomater eller en dåse tomater. Tilsæt et drys salt, peber og sukker. Lad sovsen simre 5-8 minutter.

Hvis du bruger friske tomater, kan du tilsætte 1 dl tomatpuré.

Tilsæt oregano og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.

Smelt smørret til bechamelsovsen og rør melet i. Tilsæt mælk (evt. også lidt vand) lidt ad gangen. Pisk godt i sovsen til den er helt glat. Sovsen skal være temmelig tyk. Lad den simre 8-10 minutter.

Smag til med salt, peber og reven muskatnød.

Læg først tomatsovsen i et ovnfast fad. Læg cannellonirørene ovenpå og fordel bechamelsovsen øverst. Drys med resten af den revne parmesanost – og læg evt. også skiver af mozzarellaost på.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn, til overfladen er smukt gylden, ca. 20 minutter.

Servér gerne en stor skål hel enkel icebergsalat til med hvidløgsdressing.


tip

Du behøver ikke at bruge to slags sovs. Undlad evt. tomatssovsen og læg blot rullerne i et smurt fad. Fordel den hvide sovs øverst.

Hvis du ikke spise mælkeprodukter så undlad bechamelsovsen og erstat osten med vegansk ost.


~ by kodfrifredag on 26. August 2010.

2 Responses to “cannelloni med spinat og ost”

  1. Ih, den her ret er vist næsten identisk med opskriften på spinat-cannelloni fra Vegetarisk Køkken (mener jeg det er, det er ikke lykkedes mig at fravriste min mor bogen). Det var min livret da jeg var lille, og er siden blevet min “score-ret”. Og jeg er i øvrigt blevet godt gift! Så den har mine varmeste anbefaliner. Også rigtigt god til kødspisere og børn og ja, faktisk alle.

    • Kære Marie,
      Ja, det er vistnok næsten den samme opskrift. Det er også en af mine egne yndlingsretter. Hvor er det sjovt at høre, at det er din “score-ret” – og at den åbenbart har gjort et godt indtryk.
      Kærlig hilsen
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: