rissalat med artiskokhjerter

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

I Italien er friske artiskokker lige så almindelige som en schooter – og ofte ses de sammen.

Den bedste måde at spise friske artiskokker på er som grillede eller kogte. Men artiskokker på glas kan også være udmærkede. Prøv fx denne salat:


rissalat med artiskokhjerter

Bland 4 dl kogte brune eller sorte ris med 1 glas artiskokhjerter i kvarte, 2 store, hakkede  tomater uden kerner, 1 dl kogte kikærter (fx ristede kikærter), et par håndfulde små blade som spinat eller rødbedeblade og en god håndfuld basilikumblade + gerne lidt mynteblade.

Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, reven citronskal, masser af presset hvidløg og hakket persille. Smag godt til med salt og peber + evt. et nip sukker og hæld dressingen over salaten.


~ by kodfrifredag on 26. August 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: