stegt støvbold med karamelliserede rødløg

stegt støvbold med karamelliserede rødløg

_______________________________________________________________________________________________________________________________

400 g rødløg

3 spsk olivenolie

2 spsk balsamico

1 spsk råsukker

 

1-2 faste støvbolde (ca. 400 g)

3 spsk olivenolie

basilikum

 

 

Det er jo ikke fordi vegetarer går efter mad, der ligner kød – tværtimod. Ikke desto mindre er de stegte skiver af støvbold lidt kødagtige. Men lad dig ikke afskrække. De smager dejligt.

Lav først løgene: skær løgene i skiver og  svits dem i olivenolie, til de er bløde og let gyldne. Tilsæt balsamico og sukker og lad balsamicoen koge ind. Smag til med salt, sukker og peber. Hold løgene varme.

Skær støvbolden i skiver og steg dem gyldne på begge sider ved rask varme.

Servér svampene portionsvis med løgene på toppen. Drys med lidt frisk basilikum.

Skal de stegte støvbolde udgøre en hovedret, så giv fx enkartoffelsalat til og måske også en salat med korn eller ris, fx broget rissalat.


~ by kodfrifredag on 2. September 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: