fyldte squashblomster

fyldte squashblomster

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

De fyldte squashblomster er en rigtig lille delikatesse, som nydes med anstand. Ikke mindst fordi det er svært at skaffe blomster nok, hvis man er mere end 2 personer.  Da opskrifterne her på bloggen alle er til 4 personer, er det også det, der gælder i opskriften.

Denne lille mundgodte er næsten for lille til at udgøre en forret – så servér den evt. som en lille appetizer sammen med et glas vin.


8-12 squashblomster

1 dl sojafløde (soja quisine) eller anden fløde

4 fed hakkede hvidløg

5 spsk hakkede mandler

5 spsk let mosede kikærter

2 spsk frisk basilikum (eller 1 tsk tørret)

rasp

avocado- eller olivenolie


Tag forsigtigt støvfangerne ud af blomsterne.

Rør fløden med hvidløg, mandler, kikærter og basilikum. Smag til med salt og peber. Rør 2-3 spsk rasp i massen og lad den stå en 10 minutters tid. Vurdér om der skal mere rasp eller væde i. Farsen skal være temmelig fast.

Fordel farsen i blomsterne og læg dem i en bageform.

Pensl blomsterne med olie og bag dem i en 200 grader varm ovn ca. 15 minutter.



~ by kodfrifredag on 16. September 2010.

2 Responses to “fyldte squashblomster”

  1. Hej Kirsten :)

    Har fulgt dig i et god stykke tid efterhånden, og bruger jævnligt dine opskrifter og får altid et godt resultat med god smag.
    Har tilmed været forbi den lokale grønthandler efter squash blomster her til morgen.

    Dine billeder er altid så tiltalende og lyse, kunne godt tænke mig at høre, hvad gør du? Tager du alle dine billeder om dagen, hvor der er lyst eller bruger du flere lamper m.m. ? Ville du eventuelt lave et indlæg om hvordan du gør? For de er så smukke og inspirerende.

    Kh
    Cecilie

    • Kære Cecilie,
      Tusind tak for din flotte ros. Det er SÅ skønt at høre, at opskrifterne fungerer. Der er jo aldrig to, der laver mad på samme måde, så det er rigtig dejligt med den tilbagemelding.
      Også tak for rosen til fotoene. Jeg fotograferer alt i dagslys (modlys), altså ingen lamper. Jeg har et godt Nikon kamera, og så er jeg så heldig, at jeg tidligere i mit professionelle forlagsliv har arbejdet meget med madfotografer. Måske har jeg afluret lidt af deres “øje”.
      Men jeg skriver gerne lidt mere om det på bloggen inden længe.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: