squash med mandelfars

squash med mandelfars

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

4 mellemstore squash

2 skalotteløg

4 fed hvidløg

2 spsk rapsolie

3 tsk tørret timian

1 dl solsikkekerner

50 g mandler

2 æg

½-1 dl rasp



Skær squashene igennem på langs og tag det meste af indmaden ud. Hvis det er mest kerner, så smid dem ud. Hvis det er fast ”kød” så hak det. Er der for mange kerner, kan du fx bruge et par håndfulde kantareller eller andre svampe i stedet.

Hak løg og hvidløg og svits dem et par minutter på panden ved rask varme sammen med indmaden fra squashene (eller svampe). Tilsæt timian.

Findel solsikkekernerne, fx i persillehakkeren. Hak mandlerne fint med en kniv. Rør begge dele i det svitsede og smag godt til med salt og peber.

Rør æggene i og tilsæt så meget rasp, at farsen bliver fast. Lad den gerne stå et kvarters tid og vurdér , om der skal mere rasp i.

Drys squash”skallerne” med lidt salt og læg dem i en ovnfast form, kom evt. lidt kogende vand i bunden. Fordel farsen i skallerne.

Sæt formen i en 200 grader varm ovn 20 minutter. Skru ned til 180 grader og lad den stå i ovnen endnu 10-15 minutter.

En salat med kartofler, bønner eller quinoa passer godt til.


~ by kodfrifredag on 16. September 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: