chunky tomatsuppe

chunky tomatsuppe

__________________________________________________________________________________________________________________________________


 2 skalotteløg

4 fed hvidløg

2-3 stilke bladselleri

4 spsk avocado- eller olivenolie

½ kg tomater (eller 1 dåse)

7-8 dl grøntsagsbouillon

2 spsk tomatpasta

1 spsk tørret basilikum

citronsaft

frisk basilikum


Hak de to slags løg. Skær bladselleri og tomater i terninger.

Svits løg og bladselleri i olien, til løgene er klare.

Tilsæt tomater og bouillon (+ væden hvis du bruger dåsetomater) samt tomatpasta og basilikum.

Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 10 minutter. Tilsæt om nødvendigt mere bouillon.

Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.

Servér suppen med lidt frisk basilikum.


variationer

Du kan tilsætte suppen lidt hakket frisk chili (eller tørret) – og du kan smage til med kanel og/eller reven ingefær.



~ by kodfrifredag on 14. October 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: