knækbrød med kerner og frø

Sørens knækbrød

_______________________________________________________________________________________________________________________________________


Kokken Søren Ørum er Samsøs ukronede madkonge. I restauranten »Ved Kæret« i Nordby deler han i et par sommermåneder ud af øens overdådighed. Han er vild med gode råvarer og kan rigtig meget med grøntsager.

I selskab med de allerførste nye asparges og samsøkartofler fik jeg engang dette dejlige knækbrød serveret hos den gæve kok. Portionen rækker til knap en bageplade.

Lav evt. dobbelt portion – knækbrødet får hurtigt ben at gå på. – Og rygterne siger, at en træg mave er helt vild med knækbrødet.


1/2 dl hørfrø

1/2 dl sesamfrø

1/2 dl solsikkekerner

1/2 dl havregryn

1/2 tsk bagepulver

3-3 1/2 dl groft hvedemel

1/2 dl olie

1 dl vand

græskarkerner

reven emmentalerost (kan udelades)


Bland alle de tørre ingredienser sammen.

Start med 3 dl mel. Tilsæt et drys salt og rør olie og vand i.

Måske må der tilsættes lidt mere mel. Dejen skal være så fast, at den kan rulles ud – evt. mellem to lag bagepapir.

Læg dejen på et stykke bagepapir på en bageplade. Rids passende stykker i dejen med en kniv.

Drys med græskarkerner eller andre frø og/eller kerner samt reven ost.

Bag knækbrødet i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.

Lad knækbrødet afkøle på en bagerist, knæk det i stykker og opbevar knækbrødet i en lufttæt dåse.

_________________________________________________________________________________________________________________________


~ by kodfrifredag on 14. October 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: