langtidsbagte tomater

langtidsbagte tomater

________________________________________________________________________________________________________________________________


Langtidsbagte tomater er en udsøgt lækkerbisken.

De bagte tomater kan indgå i mange slags retter, men de er også lækre som en lille »haps« til en drink inden middagen.

Bag gerne tomaterne en dag, du alligevel har ovnen tændt. Ellers er det alt for energikrævende.

Sæt pladen med tomater ind i ovnen lige før det, du allerede har i gang, er ved at være færdigt, og skru ned for varmen.

Skær små tomater igennem, gerne blomme- eller cherrytomater. Fjern kernerne og læg tomaterne på bagepapir.

Drys tomaterne med tørrede krydderurter som basilikum, oregano, timian etc. Drys med salt og sukker (sukker er vigtigt for at få den runde smag frem i tomaterne).

Rør olivenolie med rigeligt presset eller hakket hvidløg og dryp olien over tomaterne.

.

tomater til bagning

.

 

Bag tomaterne ved 110-120 grader, til de er »skrumpet« og halvtørre, 1 1/2 – 2 timer.

Hvis du vil spare mere på energien, kan du bage tomaterne ved lidt højere temperatur. Du kan også sætte pladen nederst i ovnen samtidig med at du fx bager knækbrød og skrue ned til 110 grader, når knækbrødet er bagt.

Tomaterne kan holde sig i et glas i køleskabet 1-2 uger.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ideer

.

Du kan finde opskrift på tærte med langtidbagte tomater her – og på snack med langtidsbagte tomater og kapers her.

 

tomattærte 5

kaperssnack.2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 14. October 2010.

7 Responses to “langtidsbagte tomater”

  1. Åh, der er ikke noget som langtidsstegte tomater og duften der breder sig i huset :-)

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Kan man bruge disse lækre tomater i vegetarbøffer? Har engang smagt tomatbøffer der smagte helt fantastik, men glemte at få opskriften… øv. Kunne rigtig godt bruge en opskrift til nytårsaften!

    Nytårshilsener fra
    Betina

    • Kære Betina,
      Du kan sagtens bruge et par dl hakkede, tørrede tomater i frikadeller. Hvis du har en yndlingsopskrift, så brug den og tilsæt tomaterne.
      Du kan også blande dem i farsen til de indiske frikadeller: http://wp.me/pHBxF-1sC – udelad evt. chili.
      Jeg har også en opskrift på mandelfrikadeller, som endnu ikke har været på bloggen. Her kunne tomaterne også passe. Jeg mailer opskriften til dig.
      Rigtig godt nytår – og
      kærlige hilsener
      Kirsten

  3. det smager jo fantastisk! mange tak!

  4. […] En tredje måde er at langtidsbage dem i ovnen, det får det bedste frem i tomaterne. Følg f eks Kirsten Skaarups opskrift her. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: