kantareltærte med jordnøddebund

kantareltærte med jordnøddebund

__________________________________________________________________________________________________________________________

tærtebund

4 spsk groft jordnøddesmør

1/2 dl sojafløde (eller anden fløde)

100 g hvedemel

2-3 spsk vand

 


fyld

150 g renset porre

2 skalotteløg

4 fed hvidløg

3 spsk rapsolie

200 g kantareller

200 g andre svampe (rørhatte, østershatte, champignon etc.)

citronsaft

2 tsk tørret timian

4 æg

2 dl sojafløde (eller anden fløde)

 


Lav først bunden: ælt alle ingredienserne sammen. Tilsæt vandet lidt ad gangen. Kom også et lille nip salt i dejen. Stil den i køleskabet, mens du laver fyldet.

Snit porren og hak løgene. Skær svampene groft ud.

Svits porre, løg og hvidløg i 2 spsk olie i 4-5 minutter.

Tilsæt svampene sammen med et par spsk citronsaft og timian. Lad svampene simre nogle minutter, til de er bløde. Smag til med salt og peber.

Rul dejen ud og læg den i en stor tærteform (eller i 4 små forme). Forbag bunden i en 200 grader varm ovn 5-6 minutter.

Pisk æggene sammen med fløden. Tilsæt et drys salt og peber.

Vend svampeblandingen i æggemassen og læg den i de forbagte bund.

Bag tærten færdig til overfladen er gylden, 20-25 minutter.

 



~ by kodfrifredag on 4. November 2010.

3 Responses to “kantareltærte med jordnøddebund”

  1. Uhmm, lige en tærte efter mit hjerte – den skal helt klart prøves. Jeg er totalt vild med svampe :-)

    Mange hilsner
    Birthe

  2. muuuums det lyder rigtig lækkert. Der er altid god inspiration at hente på din madblog :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: