ovnbagte pastinakker med timian

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

ovnbagte pastinakker med timian

½ kg pastinakker

3 spsk balsamico

1 spsk råsukker

½ dl olivenolie

en håndfuld frisk timian (eller 1 spsk tørret)

1 hel hvidløg


Skær pastinakkerne i stave som til pommes frites.

Rør balsamicoen med sukker og tilsæt olivenolien. Smag til om der skal mere sukker i.

Læg pastinakkerne i et lavt ovnfast fad. Giv dem et godt drys salt og friskkværnet peber. Hæld balsamico-olien over og vend rundt. Læg timiankviste imellem pastinakkerne.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn 15 minutter.

Pil hvidløgsfeddene og tilsæt dem efter 15 minutter. Vend rundt i grøntsagerne. Dryp om nødvendigt med lidt mere olie.

Sæt fadet i ovnen igen, til pastinakkerne er møre, 15-20 minutter.

Læg lidt frisk timian på toppen.


tip

Du kan naturligvis blande pastinakkerne med alle mulige andre rodfrugter, fx kartofler, gulerødder, persillerødder, rødbeder etc. – og evt. lave en større portion.

Hvis du vil lave pommes frites, skærer du kartoflerne ud på samme måde og vender dem i et par spsk olivenolie. Vend rundt i kartoflerne engang imellem og bag dem, til de er gyldne

 

 

vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift

~ by kodfrifredag on 4. November 2010.

6 Responses to “ovnbagte pastinakker med timian”

  1. Simpelthen så lækre retter, du disker op med. Jeg bruger mange af dem i mit vegetariske køkken. Denne her pastinakret skal på bordet i aften.
    Kærlig hilsen og tak for din ildhu udi det vegetariske.
    Anna Marie

  2. Endnu en skøn ret fra din hånd! Nu er der noteret hele 3 nye retter til min to-do liste :-) Som jeg har skrevet mange steder efterhånden, så bliver jeg nødt til at bede om evigt liv, for at kunne nå at afprøve alle de retter, som står på den liste. Men når nu det handler om mad, så burde der jo også gives kompensation…….synes jeg…..

    Mange hilsner
    Birthe

    • Kære Birthe,
      Tak igen for dine positive kommentarer. Det er bare SÅ skønt og opmuntrende. Jeg er sikker på, at du får kompensation – som den mad-engel du er!
      Kh
      Kirsten

  3. […] fikk jeg fra flinke Kirsten i Kødfrifredag. Hun kan virkelig kunsten å lage […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: