auberginekaviar

auberginekaviar

___________________________________________________________________________________________________________________________________

1 stor aubergine

olivenolie

1 spsk hakket skalotteløg

3 fed hvidløg

1-2 tsk spidskommen

citronsaft

evt. 1 tomat

½ granatæble

mynte


 

Skær auberginen i små terninger og steg dem bløde i lidt olie på en godt varm pande.

Eller bag auberginen i ovnen. Prik den i så fald med en gaffel og læg den i en 180 grader varm ovn ca. 30 minutter (fx hvis du alligvel har ovnen tændt).

Kom auberginekødet i køkkenmaskinen og mos det sammen med løg og hvidløg.

Rør lidt olivenolie i og smag til med spidskommen, salt, peber og citronsaft.

Skær tomaten i små terninger (fjern kernerne) og rør dem i.

Tag kernerne ud af granatæblet. Se her, hvordan du undgår rød saft i hele køkkenet. Servér kaviaren med kernerne på toppen og lidt frisk mynte.

.

tip

Man kan lave auberginekaviar på mange måder. Du kan tilsætte lidt finthakket peberfrugt i stedet for tomat og/eller hakkede valnødder – og kan også smage til med frisk hakket eller tørret chili.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

granatæbler


~ by kodfrifredag on 18. November 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: