grønkålssalat med granatæblekerner, glaserede valnødder og hvidløg

grønkålssalat med granatæblekerner, glaserede valnødder og hvidløg

___________________________________________________________________________________________________________________________


1 helt hvidløg

12 halve valnødder

4 spsk æblesirup (fx Meyers)

3 blade grønkål

100 g majroe eller jordskokker

1/2-1 granatæble


dresssing:

4 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft eller riseddike

2 tsk sennep


Glasér hvidløgsfed og valnøddekerner i siruppen. Lad de to ting simre for svag varme, indtil siruppen er kogt ind. Læg hvidløg og valnødder på et stykke bagepapir.

Hak grønkålen fint (fjern de grove ribber). Skær majroen eller jordskokkerne i papirtynde skiver, som strimles et par gange.

Tag kernerne ud af æblet og fjern alle de hvide hinder. Pas på, den røde saft sprøjter lystigt vidt omkring.

Rør dressingen sammen og smag godt til med salt og peber og måske et nip sukker.

Bland alle ingredienserne til salaten sammen lige inden serveringen og hæld dressingen over. Vend godt rundt.


~ by kodfrifredag on 18. November 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: