svampe”cappuccino”

svampe”cappuccino”

_________________________________________________________________________________________________________________________


 

8 tørrede shiitakesvampe

en lille håndfuld tørrede Karl Johansvampe eller andre rørhatte

75 g skalotteløg

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

ca. 7 dl grøntsagsbouillon (incl. svampevand)

2 dl soja quisine eller anden fløde

1-2 tsk ristet sesamolie

1 spsk citronsaft

ca. 1 spsk tamari

grønt drys


 

Sæt svampene i blød i vand, der dækker, nogle timer eller natten over.

Skær stokkene af shiitakesvampene og skær begge typer svampe fint ud (gem væden).

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare. Tilsæt svampene, udblødningsvandet og ca. 6 dl grøntsagsbouillon.

Læg låg på gryden og lad suppen simre under låg ca. 15 minutter.

Purer suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløden og evt. mere bouillon. Varm suppen igennem.

Smag til med et par tsk ristet sesamolie, citronsaft, tamari og peber.

Servér fx suppen i smukke kopper og drys med lidt hakket persille, purløg eller mynte.


~ by kodfrifredag on 30. December 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: