svampe/valnøddepostej med ovnbagte rodfrugter
svampe/valnøddepostej med ovnbagte rodfrugter
________________________________________________________________________________________________________________________________
postej:
100 g løg
400 g champignon
200 g selleri
3 spsk rapsolie
2 spsk citronsaft
100 g valnødder
½ spsk tørret timian
½ spsk tørret salvie
1-2 dl rasp
2 spsk HUSK (loppefrøskaller)
ca. 1 dl soja quisine eller anden fløde
ovnbagte rodfrugter:
godt 1 kg rodfrugter: rødbeder, pastinakker, persillerødder, jordskokker, kartofler, selleri etc.
4 spsk olivenolie
tørrede krydderurter som oregano, merian, timian og/eller salvie
10-15 fed hvidløg
postej
Hak løg og svampe fint. Riv sellerien. Svits de tre ting i olien 4-5 minutter. Tilsæt citronsaften.
Hæld svampeblandingen i en skål. Hak valnødderne fint og rør dem i. Tilsæt krydderurterne, 1 dl rasp og HUSK.
Rør fløden i og vurdér, om der skal mere rasp i farsen – den skal være temmelig fast.
Smag til med salt og peber.
Pres farsen godt sammen i en postejform og bag den i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.
Denne postej er ikke skærefast, før den er kold. Hvis du ønsker den skærefast, så tilsæt 1-2 æg samt lidt mere rasp.
ovnbagte rodfrugter
Skær de valgte grøntsager i både eller stave. Læg dem i en bageform og drys med den valgte krydderurt og lidt salt. Dryp olien over og vend rundt i grøntsagerne.
Sæt bageformen i ovnen, når postejen har bagt ca. 10 minutter.
Pil hvidløgsfeddene og læg dem i bageformen efter ca. 10 minutters tid. Vend rundt i grøntsagerne og bag dem færdige endnu 10-15 minutter – afhængig af, hvor store stykkerne er.
Se også om ovnbagte rodfrugter her.
Uhm! Svampe/nøddepaté.
Jeg har gennem alle årene lavet Arla’s udgave af svampepaté. Nu er tiden kommet til din udgave, Kirsten. – Og jeg glæder mig.
Rodfrugter er et perfekt valgt tilbehør.
God weekend
Kh
Det Lyseblå Køkken
Jeg har lagt en hilsen på din blog. Det var rigtig hyggeligt at høre fra dig. Jeg håber, du kunne lide postejen.
Kh
Kirsten
hej Kirsten
Hvorfor HUSK ?
Signe
Hi Signe,
HUSK bruges for at “binde” pateen sammen. Du kan i stedet bruge to æg, hvis du spiser æg.
Kh
Kirsten
Hej Kirsten,
har lavet din postej her til morgen, bliver mit bidrag til vores julefrokost i min ikke-vegetariske familie og heldigvis havde jeg lavet en lille ekstra-portion som jeg kunne spise straks (til morgenmad!) for alene duften var fantastisk. Og smagen ligesaa! Herligt! Tusind tak for den og for al den dejlige inspiration du uddeler med kaerlig haand. Jeg brugte i oevrigt chia-froe som “bindemiddel” da jeg ikke havde HUSK i huset (og sammen med aeg som jeg brugte istedet for rasp) fungerede det rigtig fint.
Skal til DK i weekenden (bor i Nordtyskland) og vil sikre mig cavi-art saa jeg kan proeve det til min julemiddag.
Rigtig glaederlig jul, Kirsten og alt godt i det nye spaendende 2013.
Kh Henriette
Hi Henriette,
Postej til morgenmad! Det må jeg nok sige! Men dejligt at du kan lide den.
Tak for roserne – og tak for ideen med chiafrø. Det vil jeg prøve.
Jeg kan glæde dig med, at cavi-art er på tilbud i denne og næste uge både i Føtex og Netto.
Rigtig god jul til dig og tak tusind for din kærlige hilsen.
Kh
Kirsten
[…] bestod af en variant af Svampe/valnøddepostej med ovnbagte rodfrugter af Kirsten Skaarup. Moster Muffin er ikke vild med selleri og jeg afskyr valnødder, og […]
Who Knew? Irish Cheesecake… | Det er bare sundt said this on 13. February 2015 at 18:28 |
[…] Kalkungryde med ris. Salat med spinat og mango til.Tirsdag: Svampe/valnøddepostej – test til vegetarens juleaften. Hertil flødekartofler og […]
Ugens madplan uge 51 – Milles mad said this on 16. December 2018 at 14:42 |