rösti af selleri

rösti af selleri

_______________________________________________________________________________________________________________________________

½ dl vand

4 spsk soja- eller kikærtemel

2 spsk citronsaft

400 g renset selleri

olie til stegning


Rør vand, mel og citronsaft sammen. Tilsæt et drys salt.

Riv sellerien og rør den i blandingen.

Steg ca. 16 små “röstier” på en godt varm pande. Der kan være tre ad gangen på en stor pande. Sæt sellerien på panden med en ske og form og glat röstiene med en spatel.

Vend röstiene forsigtigt med en spatel og steg dem gyldne på den anden side.

Röstiene går nemt i stykker, så være forsigtig, se også under tip.


tip

Rösti laves normalt med revne kartofler, som hænger fint sammen, når de steges, på grund af stivelsen. Hvis du vil opnå denne ”klister”effekt her, så brug ½ selleri/½ kartofler.

Du kan også tilsætte 1 æg til de revne selleri.



~ by kodfrifredag on 27. January 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: