Cranks osteboller
Cranks osteboller
15 g gær
2 ½ dl lunkent vand
200 g grahamsmel
1 tsk salt
ca. 150 g hvedemel
75 g cheddarost
yoghurt til pensling
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt grahamsmelet. Rør det grundigt sammen og stil skålen tildækket ved stuetemperatur ca. 8 timer.
Kom saltet i og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt så meget mel i, som dejen kan tage. Den skal være smidig og elastisk.
Stil dejen til hævning ½ time.
Riv osten og ælt ¾ i dejen. Rul dejen ud til et rektangel og skær 9 rektangulære ”boller” ud.
Sæt ”bollerne” på bagepapir på en bageplade og pensl dem med yoghurt.
Drys resten af osten på ”bollerne” og lad dem efterhæve endnu ½ time.
Sæt pladen i en 200 grader varm ovn og bag brødene gyldne, ca. 20 minutter.
tip
I forhold til den gamle opskrift i ”Cranks grønne menubog” har jeg lavet halv portion. Jeg fandt også ud af, at der skal lidt mindre hvedemel i end i den gamle opskrift.
Også bagetiden har jeg forkortet – måske på grund af forskellige ovntyper.
~ by kodfrifredag on 10. February 2011.
Posted in brød
Tags: brød, cheddarost, Cranks grønne menubog, Cranks osteboller, grahamsmel, yoghurt
Altså, det er jo ingen hemmelighed at jeg ELSKER ost, så disse må helt klart prøves :-)
KH
Birthe
Hi Birthe,
Skoent at hoere. Jeg sidder p.t. i Indien og sender mange hilsener fra Varanasi.
Kh
Kirsten
Super osteboller! Har lige bagt en doppelt portion, da jeg skal til noget sammenkomst i morgen og jeg er sikker på at disse boller bliver et hit :)
Hi Maria,
Hvor dejligt at høre. Jeg håber, bollerne vil vække stor begejstring!
Kærlig hilsen
Kirsten
Kære Kirsten
Jeg har bagt disse grahamsboller i mere end 30 år, og jeg bliver ALDRIG træt af dem. Nybagte og med lidt smør på – det er som at komme i himlen. TAK!
Bedste hilsner
Irene
Kære Irene, Tak for din hilsen. Ja, de boller er noget helt særligt. Jeg kender dem også fra min pure ungdom, hvor de lavede dem inde hos Cranks i Grønnegade. Sådan en restaurant kunne vi godt behøve i dag.
Rigtig god påske til dig og mange kærlige hilsener fra Kirsten
Ej jeg husker Cranks tydeligt. Det var virkelig en øjenåbner, når man kommer fra provinsen og er opvokset med brun sovs og kartofler.
Jeg nød oplevelsen og nysgerrigheden i det vegetariske køkken.
Tænk man kunne blive mæt! Heldigvis er jeg blevet meget klogere.