Cranks osteboller

Cranks osteboller

15 g gær

2 ½ dl lunkent vand

200 g grahamsmel

1 tsk salt

ca. 150 g hvedemel

75 g cheddarost

yoghurt til pensling


 

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt grahamsmelet. Rør det grundigt sammen og stil skålen tildækket ved stuetemperatur ca. 8 timer.


Kom saltet i og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt så meget mel i, som dejen kan tage. Den skal være smidig og elastisk.

Stil dejen til hævning ½ time.

Riv osten og ælt ¾ i dejen. Rul dejen ud til et rektangel og skær 9 rektangulære ”boller” ud.


Sæt ”bollerne” på bagepapir på en bageplade og pensl dem med yoghurt.

Drys resten af osten på ”bollerne” og lad dem efterhæve endnu ½ time.


Sæt pladen i en 200 grader varm ovn og bag brødene gyldne, ca. 20 minutter.


 

tip

I forhold til den gamle opskrift i ”Cranks grønne menubog” har jeg lavet halv portion. Jeg fandt også ud af, at der skal lidt mindre hvedemel i end i den gamle opskrift.

Også bagetiden har jeg forkortet – måske på grund af forskellige ovntyper.



~ by kodfrifredag on 10. February 2011.

7 Responses to “Cranks osteboller”

  1. Altså, det er jo ingen hemmelighed at jeg ELSKER ost, så disse må helt klart prøves :-)

    KH
    Birthe

  2. Super osteboller! Har lige bagt en doppelt portion, da jeg skal til noget sammenkomst i morgen og jeg er sikker på at disse boller bliver et hit :)

  3. Kære Kirsten
    Jeg har bagt disse grahamsboller i mere end 30 år, og jeg bliver ALDRIG træt af dem. Nybagte og med lidt smør på – det er som at komme i himlen. TAK!
    Bedste hilsner
    Irene

    • Kære Irene, Tak for din hilsen. Ja, de boller er noget helt særligt. Jeg kender dem også fra min pure ungdom, hvor de lavede dem inde hos Cranks i Grønnegade. Sådan en restaurant kunne vi godt behøve i dag.
      Rigtig god påske til dig og mange kærlige hilsener fra Kirsten

  4. Ej jeg husker Cranks tydeligt. Det var virkelig en øjenåbner, når man kommer fra provinsen og er opvokset med brun sovs og kartofler.
    Jeg nød oplevelsen og nysgerrigheden i det vegetariske køkken.
    Tænk man kunne blive mæt! Heldigvis er jeg blevet meget klogere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: