curry med svampe og kartofler

curry med svampe og kartofler

___________________________________________________________________________________________________________________________________

100 g rødløg

4 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

½ frisk chili eller et nip tørret

½ kg champignon

½ kg kartofler

2 spsk citronsaft

1-2 spsk reven ingefær

1 dåse hakkede tomater (eller tilsvarende friske)

ca. 1 spsk garam masala

frisk koriander


Hak løg og hvidløg og svits dem i olien 4-5 minutter.

Hak chilien (fjern kernerne).

Skær svampene i kvarte og høvl kartoflerne til ganske tynde skiver på et mandolinjern.

Tilsæt chili og svampe. Svits et par minutter. Drys med lidt salt og hæld citronsaften ved.

Kom ingefær og tomater i gryden. Tilsæt kartoflerne og læg låg på.

Lad curryen simre for svag varme ca. 20 minutter.

Tilsæt ½ spsk garam masala og smag til med salt, sukker, citronsaft og garam masala.

Servér curryen drysset med frisk koriander.

Servér kogte brune ris til samt evt. en raita.


tip

Du kan bruge karry i stedet for garam masala. Garan masala er den klassiske indiske krydderiblanding, der altid tilsættes retten sidst i tilberedningen.

Hvis du bruger karry, skal den ”brændes” af i olien i starten, inden du tilsætter løgene.



~ by kodfrifredag on 10. March 2011.

2 Responses to “curry med svampe og kartofler”

  1. Tænk, jeg fik serveret “curry med svampe og kartofler” i går, dertil yoghurt-agurk-salat – hmmm det smagte himmelsk. Hvor heldig kan man være med en sød datter og en dejlig middag!

    Tak, Kirsten, for opskriften.
    Kærlig hilsen
    Erika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: