porre/muskatsuppe

porre/muskatsuppe


_____________________________________________________________________________________________________________________________________

4 tørrede shiitakesvampe

100 g skalotteløg

4 spsk olivenolie

2 spsk hvedemel

2 dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)

ca. 8 dl grøntsagsbouillon/svampevæde

400 g porrer

reven muskatnød eller tørret frøkappe fra muskatnød

en anelse cayennepeber eller tørret chili

citronsaft

2 dl soja quisine eller alm. fløde

1 bdt dild


Læg svampene i blød i rigeligt vand en times tid.

Hak skalotteløgene og svits dem i olien, til de er klare. Drys melet på og bag op med hvidvin og bouillon.

Pisk godt så der ikke kommer klumper.

Snit porrerne og kom dem i gryden. Tilsæt ca. ½ tsk reven muskatnød (eller 1-2 tsk smuldret, tørret frøkappe) og et lille drys af det stærke.

Skær de udblødte svampe i skiver (smid stokkene ud) og tilsæt dem. Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 15 minutter.

Smag til med salt, peber, muskatnød og citronsaft.

Tilsæt fløden og varm suppen op. Den må ikke koge.

Servér suppen portionsvis og drys med masser af klippet dild – og hvis du er den heldige ejer af tørrede muskatblomster – så også lidt af dem.



tørret frøkappe af muskatnød

Trods mine mange rejser til Indien var jeg aldrig stødt på den tørrede frøkappe af muskatnød. Men så traf jeg i februar en krydderihandler i Udaipur, som begejstret præsenterede denne spændende smagsgiver for mig.

Skallerne smager af muskatnød. Men med en mere “ren” og skarp smag. Desværre har jeg ikke set krydderiet i Danmark, men det går fint at bruge reven muskatnød i stedet. Muligvis findes det som stødt muskatblomme.


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________


~ by kodfrifredag on 24. March 2011.

One Response to “porre/muskatsuppe”

  1. […] on 11/01/2012 by Anne-Marie // Aftenens suppe var en porre/muskatsuppe, se opskriften her. Jeg endte med at blende den, da jeg fik lyst til en mere cremet konsistens. Jeg brugte min iPad […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: