claus dalbys surdejsrugbrød

Claus Dalbys surdejsrugbrød


første dag:

90-100 g g surdej (fx fr Bageriet Aurion)

¾ l lunkent vand

2 spsk råsukker

4 spsk tamari (soja)

1 spsk salt

375 g hvedemel

375 g groft rugmel


anden dag:

½ l lunkent vand

½ kg srugflager

ca. 2 dl frø, fx hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø etc.


Første dag:

Rør surdejen ud i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dem godt sammen.

Sæt dejen tildækket og lunt til næste dag (1/2-1 døgn).


Anden dag:

Tilsæt ½ l lunkent vand, rugflager og de ønskede frø.

Tag ca. 100 g dej fra. Kom det i et glas med skruelåg og sæt det i køleskabet til næste bagning.

Hæld dejen i to bageforme – eller i andre forme. Dæk dem til og lad dejen hæve 2-3 timer.



Bag brødene ved 100 grader i 1 time. Skru op til 175 grader og bag brødene endnu 1 time.

Lad brødene hvile til næste dag, inden du skærer skiver af dem.

Brødene kan holde sig i køleskabet i mindst 2 uger. De kan også fryses, men krummen bliver lidt tør.


_____________________________________________________________________________________________________________________________

små rugbrødsmuffins

De små runde rugbrøds”boller” er bagt i en muffinsform.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

rugbrødsburger


Jeg har opfundet rugbrødsburgeren i håb om, at de mange danske børn, der ikke spiser rugbrød, vil kaste sig over denne lækkerbid.

Skær bollen igennem og smør den med hummus, jordnøddesmør eller mayonnaise smagt til med sennep.

Læg burgeren sammen med en skive postej eller paté, men en kartoffel- eller bønnefrikadelle, med skiver af avocado eller grillede grøntsager.

Læg også tomatskiver og evt. agurkeskiver samt lidt grønt imellem.

Læs mere om fyld til burgere her.

Læs mere om Claus Dalbys rugbrød her.

~ by kodfrifredag on 7. April 2011.

4 Responses to “claus dalbys surdejsrugbrød”

  1. Hej Kirsten
    Jeg må straks prøve at bage et par rugbrødsmuffins næste gang der bliver rørt rugbrødsdej. Men hvor lang tid skal muffins’ne have i ovnen? I sammenligning med de hele rugbrød. Jeg bliver jo nødt til at prøve din – Claus D’s :-) – opskrift på rugbrød. Fornyelse fryder jo…
    Mange hilsener
    Katrine

    • Kære K,
      Jeg har bagt muffins’ene 1 time ved 100 grader. Derefter har jeg bagt dem ca. 1/2 time ved 175 grader. Men tag et af de små brød ud af formen efter 20 minutter og bank i bunden. Hvis det lyder hult, er det bagt færdigt.
      Bemærk i øvrigt at der skal bruges 3/4 liter vand og IKKE 3/4 deciliter!
      Kh
      Kirsten

  2. Super super dejligt brød smager skønt mit blev ikke lysebrunt på toppen som dit men det er jo nok min ovn – bager du forøvrigt med varmluft? vh connie

    • Kære Connie,
      Dejligt at høre, at du er glad for rugbrødet. Jeg er lige flyttet, og faktisk var dette rugbrød det første jeg bagte i min “nye” ovn, som er en varmluftovn. Men jeg er sikker på, at det går fint uden varmluft.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: