spicy kokossuppe med tang

spicy kokossuppe med tang


 

____________________________________________________________________________________________________________________________

2 tørrede shiitakesvampe

100 g løg

4 fed hvidløg

3 spsk sesamolie eller anden olie

1-2 tsk thailandsk carrypasta (eller 1 chili)

ca. 6 dl grøntsagsbouillon

2 spsk reven ingefær

200 g kartofler

150 g rosenkål og/eller broccoli

150 g gulerødder

en håndfuld hijikitang – OBS: se nedenfor

100 g røget eller marineret tofu (kan udelades)

2 dl kokosmælk

citronsaft

1 god håndfuld mynteblade

½ dl hakkede jordnødder


Bræk svampene i små stykker. Hak løg og hvidløg og svits dem i olien til de er let gyldne. Tilsæt karrypastaen (eller chilien. Hak den fint – fjern kernerne).

Kom svampe, bouillon og ingefær i gryden. Læg låg på og lad suppen simre 8 minutter.

Skær kartoflerne i små terninger og kog dem med 5 minutter.

Skær rosenkålene i kvarte eller snit spidskålen. Tilsæt det sammen med tangen og kog suppen yderligere et par minutter.

Skær gulerødderne i skiver og tilsæt dem. Kog suppen endnu ca. 4 minutter. Måske skal der tilsættes lidt mere bouillon.

Skær tofuen i små terninger og kom dem i suppen sammen med kokosmælken. Lad suppen koge op og smag til med citronsaft, salt og måske et nip sukker.

Servér suppen portionsvis drysset med mynteblade og hakkede jordnødder.

 

PS: Fødevarestyrelsen anbefaler, at man undgår hijikitang, da det indeholder arsen, der kan være kræftfremkaldende. Brug evt. i stedet arametang.

~ by kodfrifredag on 11. May 2011.

2 Responses to “spicy kokossuppe med tang”

  1. hej Kirsten
    opskriften her på spicy kokossuppe med tang ser lækker ud. Jeg var nødt til at Google hijiki tang og faldt over flere artikler fra fødevarestyrelsen der advarer mod at spise netop hijiki tang. Har du kommentarer til det?
    Man kan jo evt. bare bruge en anden type tang :-).
    Tak for dine mange skønne opskrifter i øvrigt. Jeg er en flittig bruger af dem.
    venlig hilsen
    Signe Gammelbo

    • Kære Signe,
      Først undskyld, at du først hører fra mig i dag, men min blog er flyttet til: http://www.kirstenskaarup.dk – derfor kigger jeg sjældent på denne side. Men du skal have mange tak, fordi du har gjort mig opmærksom på det evt. uheldige ved at spise hijikitang. Jeg vidste ikke, at man advarer mod denne type tang, og jeg vil gøre en notits om det i opskriften. Jeg er dog ikke sikker på, at det er livsfarligt at spise tangen. Japanerne har guffet den i sig i årtusinder, og de har lav forekomst af kræft. Men man kan aldrig blive for forsigtig. Så endnu en gang: tusind tak.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: