aspargessuppe med nye kartofler

aspargessuppe med nye kartofler

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________


50 g skalotteløg

4 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

300 g nye kartofler

6-7 dl grøntsagsbouillon

250 g asparges (evt. hvide + grønne)

2 dl soja quisine eller anden fløde

1 bdt persille

 

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.

Kom kartofler og bouillon i gryden og lad suppen simre under låg 5-6 minutter eller til kartoflerne er næsten møre.

Skær aspargesene i mindre stykker (hvide asparges skrælles).

Kom aspargesene i suppen og kog den endnu 3 minutter.

Tilsæt fløde og hakket persille. Varm suppen op til kogepunktet og smag til med salt og peber.

Servér suppen og kom ekstra friskkværnet peber på.


~ by kodfrifredag on 18. May 2011.

3 Responses to “aspargessuppe med nye kartofler”

  1. Mener du, at kartoflerne skal kommes i hele?
    Eller i tern?
    Skal suppen blendes, før aspargesene kommes i?
    Kirsten Eskildsen

    • Hvis kartoflerne er små, bruges de hele. Ellers skæres de igennem eller i kvarte.
      Jeg har ikke pureret suppen, men du kan fx purere halvdelen og lade halvdelen af asparges/kartofler være hele.
      Håber det smager!
      Kh
      Kirsten

  2. […] suppe var med grønne og hvide asparges, samt nye kartofler, opskriften er her. Og så fik jeg en flot rabarber-værtinde-buket med lækker opskrift på rabarbersuppe af Lisbeth, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: